Over Elisabeth

Op mijn website benadruk ik het werk dat ik alweer ruim zeventien jaar het liefste doe en ook op zeer regelmatige basis: het leiden van debatten en andersoortige bijeenkomsten.

GEMEENTELAND Zo leid ik alweer zeven jaar alle debatten van Binnenlands Bestuur, een groot voorrecht omdat ik mijn hart heb verpand aan 'gemeente- en provincieland'. Zowel het politieke spel als vele beleidsthema's en maatschappelijke kwesties kunnen mij bekoren. Naast mijn activiteiten als gespreksleider, werkte ik sinds mijn 24e in de journalistiek. Zo was ik politiek verslaggever bij het Utrechts Nieuwsblad en bij RTV Noord-Holland. Tien jaar geleden ben ik ook in de journalistiek freelancer geworden, ik werd toen meteen freelance verslaggever/redacteur bij BNR Nieuwsradio en bij Omroep Flevoland. De laatste zes jaar bereidde ik de BNR zorgdebatten voor, voor Harmke Pijpers en Tom van t Hek. In april 2018 heb ik wat knopen moeten doorhakken, omdat het werk wat veel werd. Ik heb daarom afscheid genomen van BNR, zodat ik officieel geen journalist meer ben.

POLITIEK, TOEN AL In 1994 ben ik afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht, op het onderwerp 'fractiediscipline' (artikel 62 Grondwet), werkte ik tijdens mijn studie voor toenmalig CDA-kamerlid Ank Bijleveld en werkte ik pal na mijn studie, na mijn overstap naar GroenLinks, vier jaar lang als fractiemedewerker voor GroenLinks in de stad Utrecht. Ik ben blij dat ik twee politieke partijen van binnen heb mogen leren kennen.

ELISABETH & CO Bij tekstprodukties werk ik samen met schrijver en eindredacteur Chris Bos uit Bilthoven – die degelijkheid combineert met een zeer creatieve pen. Hij maakt de mooiste en meest leesbare tekstverslagen van bijeenkomsten. Bij videoprodukties werk ik heel graag samen met Westmedia en BlueDrop, ik kan beide Utrechtse bureaus van harte aanbevelen, ook voor videoverslagen van bijeenkomsten. Westmedia richt zich op 'de publieke zaak' en maakt vooral journalistieke video's: Jeroen Westerbeek en Klaartje Snoeren werken nationaal en internationaal en hebben - logischerwijs, want ze zijn domweg goed - terugkerende opdrachtgevers zoals ministeries. Gerard Wielenga en Ferry van Nimwegen van BlueDrop werken meer voor commerciele bedrijven en instellingen en maken eveneens video's die zonder uitzondering bijzonder creatief en van hoge kwaliteit zijn (zie ook het filmpje op mijn site, waarin ik mijzelf interview).

Overigens: Van 2011 tot 2015 was ik lid van de Goede Dagvoorzitters, dat zijn vakgenoten die elkaar scherp houden door intervisie en inhoudelijke bijeenkomsten over aspecten van het vak. Sinds begin 2015 ben ik lid van de Utrechtse Communicatie Kring.